top of page
חיפוש
תמונת הסופר/תעד ליעד בריאות ותזונה בדרך שלך

טביעת האצבע החדשה שלך - הכירו את המיקרוביום

האם אנחנו לא יותר מבתי מלון לחיידקים?

כבר שמעתם על המיקרוביום? אחד הטרנדים החמים ביותר בעולם בתחום המחקר והטיפול המותאם אישית.

לפני שנבין בדיוק מה זה מיקרוביום, מה הוא עושה בשבילנו, ומה אנחנו יכולים לעשות בשבילו, אני רוצה לתת הסתייגות קלה.

הנושא הזה הוא לא נושא תזונתי טהור, מדובר פה על מחקר בתחום המיקרוביולוגיה, עם השקות לתחומים רבים מאד ברפואה, וגם עם השפעות תזונתיות. יכול להיות שחלק מהמושגים לא יהיו הכי מדויקים, כי אני לא רוצה לסבך ולא להאריך יותר מידי אלא להגיע לפואנטה שיש לי בסוף.. זה בסדר. אין מבחן אחר כך.


מה זה המיקרוביום?

המיקרוביום הוא ההרכב של כל החיידקים שיש לנו בגוף, כאשר הריכוז הגדול ביותר וכנראה גם המשפיע ביותר הם החיידקים שיש לנו במעיים ובמערכת העיכול.

אנחנו מדברים על כמות חיידקים הגדולה פי כמה מכמות התאים שיש לנו בגוף. פי כמה? בין 3 ל 10 תלוי את מי שואלים. ובנוסף, מדובר על כמות חומר גנטי (הDNA הנמצא בחיידקים אלה) הגדולה פי 100 מזו שקיימת בתאי הגוף.

המיליארדי חיידקים האלה (לא צריך לספור, זה בערך) מורכבים ממגוון אדיר של סוגים שונים של חיידקים. כמה מאות בהערכות הנמוכות ועד 1000 ויותר במחקרים אחרים.

לכן השאלה האם אנחנו יותר בני אדם עם מלא חיידקים בבטן, או מושבת חיידקים שמצאה לה בן אדם בתור מלון היא שאלה טובה בסך הכל....

טוב, אנחנו שוקלים יותר (משקל המירוביום כולו הוא 15-3 ק"ג) וגם לחיידקים אין אתר משלהם אז אנחנו נבחר באפשרות הראשונה.



איך המיקרוביום משפיע עלינו?

המיקרוביום בעצם לא מתייחס לכלל אולוסית החיידקים (יש לזה שם אחר...) אלא להרכב הייחודי של החיידקים שיש לכל אחד מאיתנו בגוף.

כמה חיידקים מאיזה סוגים ומה המשקל של כל סוג מבין המאות הרבות של סוגי החיידקים במעיים ובגוף בכלל.

כמה ההרכב הזה ייחודי? מאד ייחודי, ממש כמו טביעות האצבעות שלנו. לכל אדם הרכב שונה.

ועל מה משפיע המיקרוביום? וואו, על מה לא. המחקר בנושא עדיין צעיר יחסית, אך כבר יודעים לקשר את המיקרוביום למגוון תופעות הקשורות לתזונה, כמו אופי ייחודית של כל אדם לקפיצות סוכר בעקבות מיני מזון שונים, ובעקבותיה הנטייה לחלות בסוכרת, נטייה להשמנה, איזה מזון עושה לנו טוב ועוד.

אבל זה ממש לא נגמר שם. מחקרים רבים שנערכים כל הזמן (אמרתי לכם, זה הטרנד החם...) מראים כי המיקרוביום מקושר גם למערכת החיסונית, למחלות לב, ואפילו לתופעות התנהגותיות ומחלות נפש.

מה שאנחנו רוצים לדאוג לו, הוא מיקרוביום בריא. איך?


פרו-ביוטיקה, פרה-ביוטיקה ועוד דברים שהמיקרוביום אוהב

ישנם שני דברים שאנחנו יכולים לעשות עבור המיקרוביום שלנו.

האחד, זה לדאוג להכניס לשם ,חיידקים טובים" כדי שהוא ישגשג. קוראים לזה: פרוביוטיקה ("אההההה, זה פרוביוטיקה...")

יותר חשוב מזה. באמת יותר חשוב כי החיידקים יגיעו, סמכו עליהם.

וכשהםיגיעו, החיידקים, הם יהיו רעבים. לכן כדאי לדאוג שלמקרוביום שלנו יהיה יהיו את התנאים להיות בריא ולשגשג בעצמו. כלומר, שיהיה לחיידקים האלה מה לאכול. בשפה המקצועית – פרה ביוטיקה (מנסים לבלבל אותנו עם המושגים...)

ומה המקרוביום אוכל? קליפות.

וגם סיבים תזונתיים, תאית, עלים. שזה הכל בעצם סיבים תזונתיים. החיידקים האלה כל כך מתחשבים, שהם אוכלים בעצמם את כל מה שאנחנו לא מצליחים לעכל.

אז איך שומרים על מיקרוביום בריא? סיבים. הרבה סיבים. כמה שיותר. לא צריך לחפש רחוק. פשוט להקפיד כמה שאפשר לאכול את הפירות והירקות שלנו עם הקליפה. והם בכלל לא חייבים להיות חיים. מבושלים, טחונים, קפואים או חיים – בכל מקרה הסיבים עדיים שם!


אז אני מעודדת את כולכם לדאוג שהאורחים שלכם במלון שהוא בעצם אתם, יקבלו שירות של 5 כוכבים.

זה קל. תאכלו קליפות...

נתראה בטיפ הבא

ליעד

4 צפיות

פוסטים אחרונים

הצג הכול

Comments


bottom of page